Gado Gado [Sort of Salad]

Gado Gado

Cooked nasi impit and gado gado for the first time! It seems my gado gado has some influences of Indian Rojak, I could not remember what exactly goes into gado gado and those items are pretty much the same as Indian Rojak except for the nasi impit. Whatever it is, the most important is the taste... sedap!

Comments :

9 comments to “Gado Gado [Sort of Salad]”
Mat Gebu said...
on 

I..SALUTE..KAT U LAH LYDIA!!!!!...lagi satu gambar yang cantikkkkk45x...hehehe....nak kena panggil "sifu lydia" mcm nie...(ke "sifu" utk lelaki je?)....

jo ayee said...
on 

i agree with mat..cam mane la nak dpt light terang cam tu..tp kan mat, lydia memang pandai memperagakan kuih2 tu..geram tgk pic2 tu

Rozie said...
on 

lydia...cendol you dah jadi ker?...
sorry terlepas pandang soalan you dulu, I masak cedol tu sampai jadi pekat berkilat...pas tu I amik skit dan rasa , kalu dah tak ada rasa tepung mentah baru bole lah tutup api...eh, faham ker apa yg I expalin???

Lydia said...
on 

hmmm.. thanks mat n jo. actually i tak puas hati sgt dgn gambar ni, rasa macam tak clear je... not sharp enough.

dulu i ambil gambar kat dlm rumah, skrg kat balcony... more sunlight.

Rozie, candol i buat rasa ok, tapi shapes dia macam anak katak lah.. hahaha

Mat Gebu said...
on 

Macam nie nak bawak makanan pegi kebun laa...kat situ terang dgn cahaya semulajadi..

Hani said...
on 

I pun admire gambar2 Lydia. rajin hias pulak tu... I malas sungguh... then tak berseni pulak. alahai... bila la nak pandai ambik gambar.. kena belajar dari Lydia ngan Jo nih...

Lydia said...
on 

mat boleh makan kat kebun juga... picnic hari2. hehehe...

hani, hiasan tu ada mood baru ada... most of the time tak sabar nak makan, so lepas makan baru hias makanan yg lebih.

jo ayee said...
on 

ada guest kat rumah, saja je sempat gak singgah blog lydia, terbaca la commetn mat ni..terus tergelak sorang..semua org suspen..ingat apa pulak prob si jo ni..:)

tigerfish said...
on 

Ya ya...like Indian Rojak but I like Indian Rojak too!

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
 

Please Ask First

© 2005 - 2012 by Lydia Teh My Kitchen All Rights Reserved Do NOT republish any or part of contents and photographs without prior written consent from My Kitchen. E-mail: lydia_teh[at]yahoo[dot]com

Free subscription to MK, enter your email address:

Delivered by FeedBurner